Xandra

Xandra is als administratief medewerker o.a. mede verantwoordelijk voor de planning van de uitvaarten en het vervolgtraject.

Als ik later groot ben…

Als ik later groot ben, zo dacht ik vroeger, dan koop ik een crossmotor. Verder dan twee mountainbikes is het niet gekomen. Nu denk ik dat ik wel met bejaarden zou willen werken, demente mensen wil ik graag helpen. Toen ik in een ziekenhuis werkte, gingen op de afdeling waar ik zat voor mij toch te veel mensen dood, daar kon ik niet goed tegen. Ook wil ik gaan reizen, veel reizen. Andere culturen zien, andere mensen ontmoeten. Om nieuwe mensen te ontmoeten kan je het best alleen reizen. Of ik dat ook doe, laat ik lekker in het midden. Het zullen warme landen zijn waar ik naar toe ga. Met water om lekker in te zwemmen en over heen te staren. De Malediven, dat soort plekken. Ik denk dat je daar ook goed kan vissen. Vissen doe ik al sinds ik klein was. In Suriname visten we, gewoon met een bamboehengeltje, in de sloot bij het huis. In de tijd van droogte kon je daar zelfs met je handen de vissen vangen. Om het reizen te betalen probeer ik te sparen. Ik kan goed sparen tot iemand in mijn omgeving in nood zit, dan zal ik toch helpen.

Als ik later dood ben…

Als ik later dood ben wil ik dat ze me cremeren in het land waar ik ben gestorven. Zo gaat er nog een laatste hittegolf over mij heen. Ik beloof dat ik stil zal blijven liggen. Het kan dus ook op die Malediven zijn, als ik daar aan het vissen ben. Voor mij hoeven ze geen extra kosten te maken om mij hier heen te halen. Als ik dan toch in Nederland ben, wil ik natuurlijk wel op De Nieuwe Ooster worden gecremeerd. Met mooie gospelmuziek van Mahalia Jackson en een lied van Celine Dion, Fly. Ik wil geen bloemen, die zijn voor de levenden. Aan de andere kant wil ik wel mijn dierbaren in de gelegenheid stellen om afscheid te nemen, als ze daar behoefte aan hebben. Maar het mag allemaal niet te veel kosten. Mijn as moeten ze verstrooien in de tuin bij mijn geboorte huis, Mangreweg 28 in Paramaribo. Het huis is nog van de familie en ziet er ook nog steeds zo uit als vroeger. Ook mijn oude kinderkamer. Voor mij is de dood gewoon de dood waarmee alles is afgesloten. Als het zo ver is hoop ik dat ik een mooi leven achter de rug heb.