Johan

Johan is Administratief medewerker buitendienst en interim bomenexpert. Ook is Johan de maker van de bomenroute op De Nieuwe Ooster, naast bestuurslid van de stichting “Arboretum De Nieuwe Ooster“. www.arboretum-denieuweooster.nl

Als ik later groot ben…

Als ik later groot ben, dan wil ik de mammoetbomen in Amerika een knuffel geven. Ik zou het erg jammer vinden als ik deze gigantische kustsequoia voor mijn dood niet in het echt heb gezien. Als kind was ik nog niet zo veel bezig met de natuur. Wel had mijn grootvader een hoveniersbedrijf, ook mijn moeder was altijd met tuinieren bezig. Alleen heeft zij een andere stijl van tuinieren dan ik, wat wilder. Natuurlijk klom ook ik als jongetje in bomen, ik kwam er pas na mijn opleiding achter dat je er je beroep van kan maken. Ik ben de groenopleiding gaan volgen omdat een vriendje van de lagere school dat ging doen. Sinds ik hier werk, is mijn interesse in bomen pas echt gegroeid. Ik bleek ook klimcapaciteiten te hebben. Het bomenvak heb ik mijzelf eigen gemaakt. Het blijft wonderlijk voor mij hoe de bomen in het voorjaar weer gaan bloeien en blijven groeien. Op vak 20 staat een beuk die al meer dan honderd jaar oud is en die blijft maar groeien. Ook als ik later oud ben, zal ik me nog steeds met de bomen bemoeien, via de stichting en met de rondleidingen over de Nieuwe Ooster.

Als ik later dood ben…

Als ik later dood ben, dan komt dat door een vallende tak. Waarschijnlijk van de valse christusdoorn. Het kan door zijn naam komen, maar ook omdat ik een hekel aan hem heb, vanwege zijn stevige sprieten wat het klimmen vaak pijnlijk maakt. Ik wil een lange auladienst met veel muziek en speeches. Er moet fado worden gedraaid en de muziek uit die mooie oude Franse televisieserie “Belle è Sebastian”. Begraven wil ik worden op vak 20, tussen die oude beuk en de zakdoekjesboom. Het bijzondere bomen verzamelen op DNO begon voor mij met de zakdoekjesboom op vak 2. Op mijn graf moeten ze een Japans esdoorntje planten. Die zijn redelijk makkelijk te snoeien en in model te houden. Ik ben er wel half van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde, zou ook wel graag mijn eigen begrafenis willen meemaken van boven af. Als het even kan wil ik terug komen als een ekster. Als ekster kan je lekker bij de mensen naar binnen gluren, zittend op de vensterbank of de dakgoot. En vliegen natuurlijk boven de toppen van de bomen.